Citizens science voor een brede kijk op Lyme

Op mijn twitterbericht:
Rob Koning @RobJKoning 
Medical Biomagnetism pleit al geruime tijd voor gratis onderzoek en roept 50 patiënten op om zich te melden voor 3 behandelingen. Kokervisie @Lymevereniging verhindert deelname
de lymevereniging
:
Lymevereniging @Lymevereniging Replying to @RobJKoning
Interessant, u kunt hierover contact met ons opnemen als u daar behoefte aan heeft.

Van dit antwoord spat het enthousiasme niet af, maar laten we het een begin noemen om ook op een andere manier naar het Lyme fenomeen te kijken. Een aandoening – zeker – die merkwaardig genoeg al jaren welig tiert zonder dat oplossingen binnen handbereik zijn gekomen. Dat stoort ons in hoge mate. Daarom denken wij dat de patiënt aan het roer moet om oplossingen te forceren en daarom lanceren we onze burger initiatieven.

Prof. Dr. Goiz – de ontdekker van de medische paar – presenteert een behandelmethode met een volstrekt andere kijk op het ontstaan – en behandelen van ziekten.

Het is tijd dat patiënten de handschoen oppakken om samen te onderzoeken of deze Medical Biomagnetism behandelmethode u baat kan bieden. Onderstaand treft u de middelen waarmee we los van instituties professioneel behandelingen kunnen uitvoeren, daar verslaglegging van kunnen overleggen en met uw hulp data kunnen verzamelen over alle behandelingen, medicijnen en symptomen, zodat we als patiënten het kaf van het koren kunnen scheiden.

Wij nodigen Lyme organisaties uit om met ons samen te werken voor het opstarten van Medical Biomagnetism behandel onderzoektraject. De deelnemers krijgen 3 gratis behandelingen en dienen de nobism app op hun telefoon te installeren zodat ze dagelijks track kunnen houden met behandelingen – ook die nu lopen – medicijngebruik en symptomen. Voor het onderzoek zoeken we lyme patiënten tussen de 15 en 25 jaar.

De onderstaande burger initiatieven zullen 1 winnaar opleveren. Die winnaar heet: de patiënt zelf aan het roer. Een mooie gedachte denken wij, en we wachten op uw – spoedige – berichten..,

groetend, Medical Biomagnetism – Rob Koning / initiator

Onderstaand een presentatie van 4 burger initiatieven

Medical Biomagnetism wil Lyme patiënten helpen hun ziekte zelf te overwinnen. Dat klinkt miraculeus en het lijkt nog gekker dat wij niet aan medicijnen doen. Sterker nog: onze therapeuten zijn als een arts medisch niet opgeleid – behoudens dat ze mogelijk een medische kwalificatie hebben behaald – en er wordt niet gereageerd op symptomen zoals reguliere artsen dit doen. MB therapeuten zoeken volgens een door Prof. Dr. Goiz vastgelegd protocol naar onbalans in de pH structuur van het lichaam. Die pH structuur is cruciaal voor de kwaliteit van uw immuunsysteem, en bepaald welke micro-organismen in uw orgaanweefsel kunnen overleven. Vervolgens wordt de onbalans met speciale positief en negatief geladen magneten hersteld. Feitelijk komt onder invloed van de magnetische kracht een protonatie en deprotonatie in het waterstof ion op gang dat de zuurgraad in haar oorspronkelijke waarde herstelt. Over het hoe en waarom van de behandeling, kunt u ook meer lezen op Weer Gezond Op

NOBISm is opgezet door Rogier Koning. Hij woont nu in Spanje en is clusterhoofdpijn patiënt. Rogier heeft dit initiatief genomen om patiënten en activisten binnen de clusterhoofdpijn community te ondersteunen. Zijn aanvallen begonnen in 2007 en ontwikkelden zich al snel tot een chronische vorm van clusterhoofdpijn. Van september tot ongeveer december had ik minder vaak aanvallen. De rest van het jaar had hij 8 tot 9 aanvallen per dag, en… geen nachtrust…!
Rogier heeft alle mogelijke behandelingen en medicijnen uitgeprobeerd. Dit alles bracht hem op het idee om data van zijn behandelingen en aanvallen bij te gaan houden. Hiermee kon hij inzichtelijk maken welke behandeling bij hem werkte en welke niet. Het vergelijken van deze data met de data van anderen zou kunnen bewijzen of de eventuele verbeteringen ‘toevallig waren’ of resultaat van de behandeling. Hiermee is NOBISm begonnen.
Nu is NOBISM een patient driven research platform

Ubiqum code-academie in Madrid, Barcelona, Amsterdam en Berlijn. De Ubiqum code-academie onderwijst studenten in het analyseren van big data en in het gebruik van kunstmatige intelligentie. Studenten zetten voor NOBISm een project in Open Humans op en helpen bij het creëren van maandelijkse verslagen. Daardoor kunnen deelnemers hun resultaten vergelijken met de groep waaraan ze deelnemen en van elkaar leren welke behandeling of therapie slechte, goede of uitmuntende resultaten oplevert. (in progress)

NOBISm zal Open Humans gebruiken om patiënt- en onderzoeksgroepen met elkaar over de wereld te laten samenwerken. NOBISm werkt nu met Open Humans samen om een verbinding te maken tussen de NOBISm app en de Open Humans dataopslag. Daarna kunnen deelnemers zelf besluiten aan welke groep en onderzoek zij met hun data willen deelnemen. Er zal voor de deelnemer een opt-out beschikbaar komen. De directie voor samenwerking met wetenschappelijk onderzoek ligt bij de advocate van de groep, bijvoorbeeld de Lymevereniging, waar de deelnemer van de groep in mee kan gaan.